ГОСПОДАРКАТА

Накратко

по произведенията на А. П. Чехов “Господарка”, “Княгиня” и „Ловец”; постановка Орлин Дяков

Сезони

по произведенията на А. П. Чехов
“Господарка”, “Княгиня” и „Ловец”

драматизация и постановка – Орлин Дяков
сценография и костюми – Виолета Радкова

Eлена Егорова Стрелкова    – Петя Венелинова
Феликс Адамович Ржевецки – Косьо Станев
Степан – Йовко Кънев        
Максим Журкин – Иван Самоковлиев     
Сeмьон – Крум Берков
Маря – Ралица Константинова
Пелагия – Татяна Цветкова

„Господарката” е драматизация по трите разказа на А. П. Чехов  „Господарка”, „Ловец”, „Княгиня”. Това е една остро драматична пиеса, съставена от драматурга Орлин Дяков, в която основен мотив е темата за честната и безчестна любов, за силата или за слабостта на човека да удържи достойнството си в моменти, когато всичко се купува, когато всичко се продава, дори любовта, когато собствените ти чувства или емоции са на върха на своя предел.

Степан и семейството му живеят бедно, но той има предложение от господарката Елена Егорова да работи за нея като коняр и не само. Степан е женен щастливо и обича жена си. Той е силно вярващ и не може да приеме изневярата като нещо нормално. Но… Госпорадката  ще му даде пари, дървен материал за къща. Баща му държи да отиде и да работи за Господарката за да има и той и брата на Степан също някаква полза. Степан решава да се примири и прави план. Да спечели пари и да избягат с Маря в Кубан където тя да роди детето им. Но Степан и Маря, не могат да живеят с този грях.

Една пиеса, населена с груби и открити хора, с делнични преживявания, в които  човек се превръща в достоен човек или в жалък роб…Проникновеният Чехов е надникнал в мрачните владения на човешката душа.

Русия, средата на XIX век, имението на Елена Егорова Стрелкова.
Любов, страсти, жестокост, човечност и безчовечие…!

Листната въшка разяжда растенията, ръждата – металите, а лъжата – душата.
А.П. Чехов

 

ПРЕМИЕРА НА 24. І. 2012г.

 

Русенски драматичен театър “Сава Огнянов” | ГОСПОДАРКАТА
class="pirenko_portfolios-template-default single single-pirenko_portfolios postid-62 samba_theme samba_left_nav samba_left_align samba_responsive wpb-js-composer js-comp-ver-4.12 vc_responsive"