ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА!

Накратко

от Жан Барбие; постановка Орлин Дяков; с ХРИСТО ГЪРБОВ

Сезони

ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА!

от Жан Барбие

превод Наташа Колевска – Куртева

постановка   Орлин Дяков
сценография   Цанко Цанев
костюми    Виолета Радкова

ЖЮЛИЕН ВАЛАДИЕ -ХРИСТО ГЪРБОВ – гост
ЕЛИЗАБЕТ – НАДЯ БАНЧЕВА
ДЮТИЙЕ – ИЛЯ ПЕПЕЛАНОВ
КАТРИН – РАЛИЦА КОНСТАНТИНОВА
БРИДЖИТ – ПЕТЯ ВЕНЕЛИНОВА
ДЮКАТИЙОН – ТИХОМИР БЛАГОЕВ
ФИНАНСОВ ИНСПЕКТОР – БОРИСЛАВ ВЕЖЕНОВ, ИВАЙЛО НЕНОВ
АНДРЕ ПАСКЕ – ТИХОМИР БЛАГОЕВ

ПОМОЩ,ЖЕНА МИ  Е ЛУДА! е една от популярните комедии на съвременния френски драматург Жан Барбие, представена в за първи път в парижкия театър „Театр дьо Нувоте”, където много сезони се е играла. Семейните и служебни отношенияна на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от автора в стила на изисканата френска комедия.

Вестник “Паризиен” от 20 май 2000 г.
Статията е озаглавена “Заразителният смях на “Жена ми е луда”
В нея се казва, че в случая с тази пиеса “става дума за истински театрален успех, постигнат с разнасяне на информацията само от уста на уста.” По-нататък се уточнява, че спектакълът току-що е отпразнувал 400-тото си представление в “Театр дьо Нувоте” и ще остане в афиша до 31 декември 2000. После авторът добавя: “Като си помисли само човек, че през януари 1999 този спектакъл беше планиран само за 3 месеца…. “. С дебели букви следва: ” ЗАЛАТА Е ПРАКТИЧЕСКИ ПЪЛНА, откакто заглавието е влязло в афиша – феномен, който е доста рядко наблюдаван, имайки предвид максималната запълняемост на другите парижки театри, някои от които изпитват затруднения да запълнят всичките си места”.

ПРЕМИЕРА НА 17. ІХ. 2012г.

Русенски драматичен театър “Сава Огнянов” | ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА!
class="pirenko_portfolios-template-default single single-pirenko_portfolios postid-52 samba_theme samba_left_nav samba_left_align samba_responsive wpb-js-composer js-comp-ver-4.12 vc_responsive"