“ПОСЛЕДЕН КВАРТЕТ”

Накратко

Изящните звуци изобилстват. Изпълненията на Стоян Младенов, Валентин Ганев, Рашко Младенов, Йорданка Стефанова и Катерина Златарова са честни, сърцераздерателни и надявам се вълнуващи.
Десислава Шпатова

По разказа „Късен квартет” на Ярон Зилберман                     

Режисьор: Десислава Шпатова

Музика: Константин Цеков /ФСБ/

Участват:  Рашко МладеновВалентин Ганев,

Йорданка СтефановаКристина Иванова,

Стоян МладеновКатерина Златарова

Последен квартет е представление в което музиката играе главна роля. Човек не трябва да знае много за класическата музика, за да може да го оцени, защото то не е само за ценители на музиката, а представление за човешката природа, която по време на криза се разкрива във всичките си аспекти. Това е представление за борбата на човека да намери смисъла. Членовете на един 20-годишен квартет се опитват да останат заедно, потънали в борбата между конкуриращото се его и неуморимата страст за качествена музика. Всеки един от четиримата има своята егоистична мотивация, която води квартета към крах, но същевременно желание и устрем да запазят общото, изключително ценно творение – всепризнатия „Фуга“. И тук идва мястото на израстването, което е различно за отделните образи, но все пак очевидно за всеки един, под една или друга форма, рано или късно. Изящните звуци изобилстват. Изпълненията на Стоян Младенов, Валентин Ганев, Рашко Младенов, Йорданка Стефанова и Катерина Златарова са честни, сърцераздерателни и надявам се вълнуващи.

Десислава Шпатова

Русенски драматичен театър “Сава Огнянов” | “ПОСЛЕДЕН КВАРТЕТ”
class="pirenko_portfolios-template-default single single-pirenko_portfolios postid-1888 samba_theme samba_left_nav samba_left_align samba_responsive wpb-js-composer js-comp-ver-4.12 vc_responsive"