“СМЪРТТА НА КОТКАТА”

Накратко

СМЪРТТТА НА КОТКАТА черна комедия от МАРТИН МАКДОНА превод от английски – Златна Костова постановка АСЕН БЛАТЕЧКИ сценография и костюми ВИОЛЕТА РАДКОВА музика ХРИСТО НАМЛИЕВ Участват: ЯВОР БАХАРОВ, БОЙКО КРЪСТАНОВ, РОБЕРТ ЯНАКИЕВ, ПЛАМЕН МАНАСИЕВ, АЛЕКСАНДЪР САНО, ЙОСИФ ШАМЛИ, ДАЙАНА МИХАЙЛОВА, ИВАЙЛО СПАСИМИРОВ Убийството на една обикновена котка в ирландски град на остров Инишмор, става причината […]

Сезони

СМЪРТТТА НА КОТКАТА

черна комедия от МАРТИН МАКДОНА
превод от английски – Златна Костова

постановка АСЕН БЛАТЕЧКИ

сценография и костюми ВИОЛЕТА РАДКОВА
музика ХРИСТО НАМЛИЕВ

Участват: ЯВОР БАХАРОВ, БОЙКО КРЪСТАНОВ, РОБЕРТ ЯНАКИЕВ,
ПЛАМЕН МАНАСИЕВ, АЛЕКСАНДЪР САНО,
ЙОСИФ ШАМЛИ, ДАЙАНА МИХАЙЛОВА,
ИВАЙЛО СПАСИМИРОВ

Убийството на една обикновена котка в ирландски град на остров Инишмор, става причината в този тих провинциален град да се отключат страстите на озлоблението, на бунтовния нрав, който иска „кръв и разрушение”, на криворазбраното патриотарство и на ред други зли страсти на съвременния свят. Героите заживяват по максимата „ Око за око, зъб за зъб”. Така апокалипсисът пристига в този град в най-мрачните си одежди.
Но тъкмо сред този мрачен сюжет, напомнящ по жестокостта и абсурда си филмите на Тарантино, Макдона все пак остава един тънък процеп на надежда, че жестокостта не може да възтържествува триумфално. Отново една котка и едно чувство за справедливост у един от героите в края на пиесата отваря процепа на надеждата, че доброто все пак ще се завърне!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Русенски драматичен театър “Сава Огнянов” | “СМЪРТТА НА КОТКАТА”
class="pirenko_portfolios-template-default single single-pirenko_portfolios postid-1567 samba_theme samba_left_nav samba_left_align samba_responsive wpb-js-composer js-comp-ver-4.12 vc_responsive"